MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
4 z 8
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Ze względu na wysoką zawartość błonnika i niskokaloryczność...
fot. congerdesign/Pixabay

Co jeść w czerwcu, aby było pyszne i zdrowe? Sięgaj po te warzywa i owoce! Kuszą smakiem i wartością odżywczą. Sprawdź na co jest sezon

Kalafior – sprzymierzeniec diety

Ze względu na wysoką zawartość błonnika i niskokaloryczność (100 g to zaledwie 23 kcal), kalafior jest idealnym składnikiem diet odchudzających. Jednocześnie ma niski indeks glikemiczny, więc w każdej postaci może być spożywany przez osoby mające problemy z poziomem cukru we krwi.

Kalafiora można jeść na surowo, choć chętniej sięgamy po ugotowane warzywo. Najwięcej właściwości odżywczych zachowa, jeśli przygotujemy go na parze.

Zobacz również

Politechnika Gdańska nawiąże współpracę z NATO. Stanie się "żywym laboratorium"

Politechnika Gdańska nawiąże współpracę z NATO. Stanie się "żywym laboratorium"

Wilki mają w Grudziądzu "stołówkę". - Będzie ich coraz więcej - mówi leśniczy

Wilki mają w Grudziądzu "stołówkę". - Będzie ich coraz więcej - mówi leśniczy

Polecamy

Pełne usta w pół minuty? Bez strzykawek i kosmetyków. Ten trik podbija internet

HIT DNIA
Pełne usta w pół minuty? Bez strzykawek i kosmetyków. Ten trik podbija internet

Owoce, które, mogą zmniejszać oznaki starzenia. Jedz je, póki trwa na nie sezon!

O TYM SIĘ MÓWI
Owoce, które, mogą zmniejszać oznaki starzenia. Jedz je, póki trwa na nie sezon!

W Polsce niedoceniany, we Francji to rarytas. Ten dżem to płynne złoto

W Polsce niedoceniany, we Francji to rarytas. Ten dżem to płynne złoto